fbpx

Hälsa på företag

Vi brinner för att inspirera och motivera till bättre hälsa

Vi på Träningspuls har 25 års erfarenhet av hälsofrämjande arbete på företag och vi brinner för att inspirera och motivera till bättre hälsa. Vår metodik bygger på att resan mot ett sundare liv ska vara så enkel och lustfylld som möjligt. Vi kan erbjuda ett brett och flexibelt utbud av hälsosatsningar för företag. Klicka på länkarna till vänster för att läsa mer om våra tjänster.

Vi erbjuder alla våra tjänster digitalt via Zoom.

Kontakta Anna Gaul för mer information!

Hälsa på företag

Hälsosatsning

Vi på Träningspuls erbjuder ett flexibelt hälsoprogram för all personal och vår intention är att inspirera till bättre välmående. Vi vill att alla i personalen ska kunna hitta något som passar just dem, därav vårt flexibla upplägg. Våra hälsocoachers främsta uppgift är att inspirera och coacha till bättre hälsa utifrån medarbetarens behov och önskemål.

Föreläsning ”Må bättre”

Vi startar våra hälsoprojekt med en föreläsning för alla medarbetare. Vår intention med föreläsningen är att få deltagarna att reflektera över sin egen hälsa och livssituation. Utan pekpinnar pratar vi om vad vi kan välja i livet för att må bättre. Vi berör bland annat områden som kost, stress, träning samt sömn och vi pratar även om hur våra tankar påverkar vårt välmående.

Livsstilsanalys via webben

Efter föreläsningen skickas en livsstilsanalys via mail till varje medarbetare. Den innehåller 24 frågor kring livsstil och hälsa. Enkäten är helt anonym. Därefter får medarbetaren en sammanställning på svaren samt tips och råd till hur han/hon kan förbättra sin hälsa.

Hälsocoachning

Nästa steg är att medarbetaren får träffa en av våra hälsocoacher och fokusera på de områden som passar just för den personen. Inom följande ämnen kan vi erbjuda coachning:

För mer information samt offert kontakta Anna Gaul:

Föreläsningar

Vi erbjuder flertalet föreläsningar inom hälsa. Här nedan är några förslag på ämnen vi bygger våra föreläsningar på. Vi är flexibla och kombinerar gärna de ämnen som passar just er grupp.

Föreläsare

Marie Segelström har jobbat på Träningspuls som hälsocoach och föreläsare sen 2002. Hon är vår mest bokade föreläsare och älskar att prata om det som hon lever och brinner för – välmående. 
Kontakt: marie.segelstrom@traningspuls.se

För mer information samt offert kontakta Anna Gaul:

Hälsotest

Vi på Träningspuls erbjuder ett hälsotest som vi kallar Personlig Puls. Det innebär att du får en egen hälsocoach som dels gör fysiska tester men också hjälper dig att förbättra din hälsa inom områden såsom träning, kost, sömn, stress och mental hälsa mm.

Personlig Puls – grundpaket 2 timmar

Vid första tillfället går vi tillsammans igenom hur din livssituation ser ut idag och lägger upp en handlingsplan om det är något du vill förändra. Vi gör även konditionstest, mäter blodtryck, vikt på Tanitavåg (fett och muskelsammansättning) samt erbjuder remiss för blodprovtagning  av blodfetter, njurar, lever, blodsocker, ämnes- omsättning och prostata.

Vid andra tillfället, som normalt brukar genomföras 3 – 6 månader senare, gör vi om testerna (kondition, blodtryck och vägning) för att se om det skett några förändringar. Vi diskuterar hur din livssituation ser ut nu och följer upp de mål som sattes upp vid första tillfället. Vi går även igenom svaren från blodprovtagningen.

Extra coachtimmar

Att få mer tid med din hälsocoach ökar sannolikheten att du når dina hälsomål. En hälsocoachs främsta uppgift är att inspirera och coacha dig till bättre hälsa utifrån dina behov och önskemål – du bestämmer vad som är hälsa för just dig och hälsocoachen finns med som stöd. Tillsammans fokuserar ni på just det du vill förbättra. Några exempel på områden som ni kan jobba med:

För mer information samt offert kontakta Anna Gaul:

Stöd för chefer och medarbetare

Vi har utformat ett program med stödåtgärder för chefer och medarbetare. Programmet innebär att medarbetaren har x antal träffar med en av våra hälsocoacher för att förbättra sin fysiska och psykiska hälsa.

Vi börjar med ett möte där vi tillsammans (coach, medarbetare och chef) utreder hur vi kan stödja personen på bästa sätt och gör därefter en handlingsplan och tidsplan med tydliga mål.

Vi bestämmer antal timmar och ett uppföljningsdatum där vi utvärderar framgångar och förbättring. Vi upprättar tillsammans ett avtal som innebär att coachen kan samtala med chefen under coachperioden för att uppnå önskade resultat.

För bokning av tid kontakta Anna Gaul:

Har du några frågor och funderingar eller är du nyfiken på att veta mer?

Välkommen att kontakta oss. Vi återkommer inom kort!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

hurry up and join this program: